Verstillen

Terwijl de wind jaagt en in mijn oren brult,
valt alles om mij heen stil.
De kleuren zijn stil, de wolken zijn stil.
De golven hebben hun hoogte verloren,
vertragen de zee.
Grauw water kent enkel nog fluisteren.
Vogels rusten van het vluchten op
droog gevallen zandbanken.

Terwijl de wind jaagt en in mijn oren brult,
zien mijn ogen de stilte en kalmeren
de zee vol luidruchtige gedachten,
en valt alles eindelijk in mij stil.

| Filed under Blog, Gedichten | Tags: , , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

2 thoughts on “Verstillen

  1. Het wonder van het strand en uitkijken over zee: Er komt altijd een moment dat de onrust wegvloeit en stilte je koesterend omarmd.

    Bij mij was het nog mooier als ik met de voeten in het water kon staan en de kracht van zand en water voelen . Helpt enorm om “leeggezogen” te worden, in de leegte tot rust te komen en opnieuw gevuld te worden met energie, geloof, hoop en liefde. <3 šŸ™‚ xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.