Gebed van de wind


Tussen de bedrijven door gunde ik me de buitenlucht, fysieke inspanning door te trappen op de fiets en een bezoek aan de boekhandel aan zee, die vreemd genoeg van der Meer heet.

De warmte verraste me aangenaam en de wind waaide lekker om me heen. Nog even de zee zien, nog even kijken aan de rand van de wereld. Uit de donkere wolken kwamen voorzichtige zachte druppels. Lekker,omdat je wel weet dat het toch niet erger wordt.
 
Ik gaf me over aan waar de wind me voerde en nam de tijd om achter glas de wolken te bekijken, in afwachting van wat er verder ging gebeuren.
 
Een eerste spoor van laatste zonlicht kreeg plotseling kans. Alsof de wind genoeg had van het donker en de dag een laatste glimp van de zon gunde.
De beelden die ik zag leken mij als wat omgaat in de mens, die bidt vanuit onrust en donker, zoals ik zelf kan bidden tussen de bedrijven door.
Ontferm U, kome over mij, licht.
Ontferm U, kome over wie mij lief zijn, licht
Ontferm U, kome over hen die geen verweer hebben, licht!
 

| Filed under Blog | Tags: , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.