De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Eindelijk even tijd om achter de computer te kruipen om wat technische dingetjes uit te zoeken, dacht ik. Het scherm dat ik zocht had ik nog niet geopend of het bekende plopje van facebook berichten meldt zich.
Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn plichtsbesef en ik besluit het bericht te lezen.

Wil je mijn facebookpagina: wonderen zijn de wereld nog niet uit ‘liken’? vraagt één van de jongeren, die ik in de kerk al een paar keer ben tegen gekomen.
De pagina gaat over dat er nog steeds wonderen gebeuren en niet alleen in de bijbel, licht hij toe. Ik klik naar de pagina, en zie dat zijn vader de eerste volger is. Natuurlijk vind ik dit leuk.
Waarom heb je deze pagina gemaakt? vraag ik hem.
Hij had er met zijn grootouders over gehad dat hij het maar vreemd vond, dat de bijbel niet is verder geschreven, over God en mensen nu. Daarom deze facebookpagina.
Ik antwoord hem, dat volgens mij God en mensen de bijbel elke dag verder schrijven. Wij verzamelen ze niet meer in een bijbel, maar als je de verhalen van mensen hoort dan zijn ze vaak erg inspirerend.
Ja, antwoordt hij, maar ik wil graag dat deze verhalen te vinden zijn. Zodat mensen weten, schrijft hij, dat geloven in God geen onzin is en dat het ook zin heeft om te geloven. Dus, zegt hij, ga ik info verzamelen over wonderen van God en die op facebook zetten.

Dus denk ik: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Misschien willen jullie wel een wonder met hem delen en dit op zijn pagina zetten? Of alvast zijn pagina ‘liken’, als een voorschotje op dat wonder, dat morgen misschien wel gebeurt. Dan weet je in ieder geval waar je jouw verwondering kunt delen.
https://www.facebook.com/pages/De-wonderen-zijn-de-wereld-nog-niet-uit/135682516601842?ref=ts&fref=ts

| Filed under Blog

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.