Zij ontglipt mij

Ontglippen

Zij ontglipt mij,
maar ik weet niet in wat.
De vraag die ik vandaag heb,
had ik gisteren moeten stellen
Het antwoord van een dag geleden
was toen al niet betrouwbaar.

Ik aai haar hoofd
en kijk in haar angstige ogen.
Ze vragen me:
Wie ben ik? Mag ik hier zijn?
Ik kus haar voorhoofd
en sus voor even haar onrust:
Het is goed, het is goed…
fluister ik.

| Filed under Gedichten | Tags: ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt, als pioniersdominee voor @Windkracht3pt0 in Noordwijk. Sinds 2016 ben ik ingeschreven als reli-ondernemer bij de Kamer van Koophandel 64877043 voor preken, lezingen, coaching, supervisie en andere diensten met betrekking tot inspiratie, kerk, social media en begeleiding. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *