Wierook en pepermunt

Wierook en pepermunt

Wierook en pepermunt, een ontmoeting van tradities
auteurs: Eric van den Berg en Janneke Nijboer

Een oecumenische reis van een protestantse dominee en een rooms-katholieke leek die elkaar op sociale media ontmoetten en elkaar durfden te bevragen naar hun godsbeeld, traditie en cultuur.
Daarbij komen onderwerpen als Avondmaal versus Eucharistie, de rol van Maria, monastieke tradities en persoonlijk gebed aan de orde. Wierook en pepermunt is een boek voor iedere gelovige die over de hokjes van zijn eigen geloofsstroming durft te kijken
november 2013, uitgeverij: Ark Media

Bestellen bij Ark Media

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.