Voor wie waken

Terwijl ik mijn AH-stoommaaltijd zit op te eten in de stilte van mijn studeerkamer en ondertussen de berichten op facebook check, schiet me de foto van de vuurtoren te binnen. Op de valreep nog even op de foto gezet vanmiddag. De lamp is al aan en zal deze nacht waken over de zee en wie haar bevaren. Achter de vuurtoren liggen de hotels.

Dit jaar weer veel gasten, die een bijzondere kerst willen beleven. Wie naar de kerk wil, kan gaan, maar dat geldt niet voor de koks, afwassers, gastheren en gastvrouwen. Wie wil kan naar de kerk, maar er zijn er ook die achterblijven, die de wacht houden. Militairen, politie, hulpverleners en goddank ook verzorgenden en verplegers. Zelfs de uitvaartverzorgers houden de wacht en komen direct, als het nodig is.

Het zijn de herders van deze tijd aan wie ik juist deze avond moet denken. Ik wens jullie een bijzondere wake vannacht: dat het licht van het kind in de kribbe, ook over jullie zal waken…

| Filed under Blog | Tags: , , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.