Verbreek de stilte, dag 2

Mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt kunnen in een depressie raken. Mensen en God lijken dan heel ver weg.

Mijn gebed voor vandaag is:

God,
verbreek de stilte
van jouw kant,
als Je niet te horen bent
in het land van de angst.

(Wil je weten waarom ik deze gebeden post, lees dan mijn blog: Verbreek de stilte, dag 1)

| Filed under Blog

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

3 thoughts on “Verbreek de stilte, dag 2

  1. Vandaag ben ik bij een vriendin geweest. Heb haar bijna 3 maanden niet gezien. Ik trof een vrouw aan ontredderd gevangen in angst en een donkere wereld, ik had die vrouw kunnen zijn als ik mijn stilte niet had verbroken. Dankbaar ben ik dat ik er nog ben en met veel levenvreugde. Verdrietig om wat ik vandaag zag en er geen licht naar binnen kon komen bij mijn vriendin.

  2. Lieve Mieke, ik zag je post zojuist pas. Jij weet hoeveel moed er nodig is om je echt uit te spreken en hoeveel er nodig is aan kracht en licht van binnen en van buiten om die weg te gaan. Ik geloof toch dat elk mens dat een beetje nabij kan en mag zijn, een tekentje van licht is.

  3. Lieve Mieke, ik zag je post zojuist pas. Jij weet hoeveel moed er nodig is om je echt uit te spreken en hoeveel er nodig is aan kracht en licht van binnen en van buiten om die weg te gaan. Ik geloof toch dat elk mens dat een beetje nabij kan en mag zijn, een tekentje van licht is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.