Verbreek de stilte, dag 1

Een noveen is een gebed dat negen dagen duurt. De kaars die op de eerste dag is aangestoken, zal aan het eind van de negende dag doven.
Gisteren hoorde ik het verhaal van Anke Laterveer, die vertelde in het TVprogramma Pauw, dat ze is aangerand en vast is gelopen in haar weg met de politie. Verhaal van Anke

Verbreek de stilte
Volgende week zal slachtofferhulp een campagne voeren om hun nieuwe website:Verbreek de stilte onder de aandacht te brengen. Een website waar mensen terecht kunnen die te maken hebben gehad met seksueel geweld, kort of lang geleden.
In mijn werk als dominee hoor ik soms flarden van verhalen, van mensen die de stilte verbreken over hun ervaringen met seksueel geweld. Af en toe probeer ik ook mijn eigen ervaringen onder woorden te brengen en wat het met me heeft gedaan en doet.

Noveen bidden
Vandaag begin ik met het bidden van een noveen om allereerst het donker te doorbreken waar mannen en vrouwen in kunnen zitten. Elke dat zal ik een foto posten met een gebedsintentie. Misschien wil jij het delen als teken van solidariteit, als hart onder de riem, als een licht voor jezelf en voor anderen.

Gebed dag 1
Om licht in het donker,
van wie te maken hebben gehad
met seksueel geweld,
dit nog steeds meemaakt,
herbeleefd,
of in stilte de wonden draagt

| Filed under Blog

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.