Uitzicht

Toen ik vanmorgen wakker werd, klom ik met veel gedoe uit bed.
Mijn rug doet al ruim een week pijn en dat wordt steeds erger. Normaal heb ik nergens last van, maar de verhuizing en alle andere veranderingen zullen meespelen. Terwijl ik bezig ben met de gebruikelijke ochtendrituelen denk ik aan mensen uit mijn omgeving die elke dag pijn hebben. 
´╗┐

Na een paar telefoontjes met de fysiotherapeut, die niet opneemt, lees ik de krant. Kopland is overleden. Nooit meer goed hersteld van verwondingen door een ernstig auto ongeluk.
Over schrijven zei hij: Schrijven is uitvinden wat in je leeft. Ik voel me aangespoord en realiseer me dat het al even geleden is dat ik op die manier heb geschreven. Maar nu nog even niet, denk ik.

Op facebook raak ik aan de babbel met Florina, een vriendelijke vrouw , die ik in Zuid-Afrika heb ontmoet. Het is daar nu winter en blijkbaar erg koud. Ik schrijf haar over onze natte koude zomer, die veel lijkt op de herfst.
Dan merk ik dat plotseling de zon doorbreekt en kijk ik nog eens goed uit het raam. Wolken vliegen over, weiden vet en groen. Gevoerd naar grazige weiden, vind ik opeens uit, dat ik gelukkig ben.

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarco├Ârdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.