TV Kerstdienst: Samen voor Vrede

TV opname Kerst

Zondag 17 december is het een bijzondere ochtend in de Oude Jeroenskerk. Vanaf 9.50 uur worden er TV opnames gemaakt door de Evangelische Omroep van de dienst, die als kerstdienst wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag.

Thema
Samen voor Vrede is het thema van de kerstdienst. Vrede op aarde, zingen de engelen in het kerstevangelie, maar wat betekent dit vandaag? Nog steeds worden mensen geïnspireerd om aan vrede te werken in Noordwijk en op andere plaatsen in de wereld.

Wie doen er mee?
In deze dienst vraagt EO-directeur Arjan Lock speciale aandacht voor de EO Metterdaad actie Hoop voor Syrië. Ook is er een reportage van het Noordwijkse burgerinitiatief Samen voor Vrede. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door het Kerkkoor o.l.v. Regina van Leeuwen en het Kleijnkoor o.l.v. Herma van Piekeren. Het orgel wordt bespeeld door Jaco van Leeuwen.

Ook voor kinderen
Kinderen zijn welkom en mogen als herder verkleed naar de kerk. Je kunt natuurlijk ook je knuffelschaap meenemen!

Handig om te weten
De kerk gaat open om 9.15 uur en om 9.50 uur gaan de deuren dicht. Het is dus aan te raden om op tijd te komen. Bij binnenkomst wordt u een plaatsje gewezen door de gastvrouw of gastheer.

Voor later
wil je terugkijken naar deze dienst, dan kan dat op Eerste Kerstdag 25 december 2017 om 9.15 uur op NPO2.

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.