Tijd voor wie mij lief zijn

Tijdens mijn vakantie heb ik extra tijd voor mijn gezin: man en onze kinderen, twee en één extra. (Na al die jaren weten wij allebei nog niet goed hoe wij dat moeten noemen…) Ze zijn me innig lief en wij hebben elkaar nodig. Ze maken mij blij, bezorgd en verbinden mij met het leven. Ze leren mij wat belangrijk is en wie en wat aandacht nodig heeft.

Tussen de spaties, achter de komma’s en de op de wit regels van wat we met elkaar delen is er ruimte voor de onvermoede derde om tot spreken te komen. Op Holy Island Lindisfarne ontdekte ik dit met liefde gemaakte prayerboekje met elke pagina helemaal leeg.

Ik bladerde er doorheen en vatte het op als een uitnodiging om tijd te maken voor de Geliefde die al wat langer met me optrekt.
De komende tijd zal ik deze gebeden met jullie delen.

| Filed under Blog | Tags: , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.