Scherven

fragment kunstwerk

Fragmenten van herinneringen
versleten in de tijd.
gefilterd door wat ik zag,
hoorde, voelde..

Scherven met scherpe randen,
voeg ik samen met
die ze zijn verloren
en maak mijn beeld – voor even.

Schuiven, herschikken,
steeds opnieuw bekijken,
luisteren naar wat
anderen vertellen.

Dan weer
voegen, slijten, schuren,
maar niets nieuws.
Geweest zijn ze,
mijn ouders, uit de tijd.

 

(In de hal van het verzorgingstehuis waar mijn ouders verbleven, staat een kunstwerk van gebroken servies. Vaak als ik over hen schreef gebruikte ik een foto van een fragment van dit werk. Dit is de laatste, gemaakt op de dag van de begrafenis van mijn vader.)

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

4 thoughts on “Scherven

  1. Ja mooi zo’n kunstwerk gemaakt van de scherven van je leven!
    Als je er maar doorheen komt, daar wordt je sterker van. En krachtigeršŸ’–

  2. Gecondoleerd met het verlies van je vader Janneke… kunst en gedichten brengen soms de (gemengde) gevoelens en herinneringen beter onder woorden dan proberen het allemaal ‘gewoon’ op te schrijven. Lieve groet, ik volg je weg van hier naar daar en weer verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.