Samen naar de kerk

In de gemeente waar ik woon is er op een heel vanzelfsprekende manier een alternatieve vorm van ‘oppas’ ontstaan.

Een ouder echtpaar gaat graag naar de kerk. Mevrouw raakt echter dementerend en kan de kerkdienst niet meer volhouden. Voor haar echtgenoot is de kerkgang heel belangrijk en het koffiedrinken daarna. Ook voor haar is ontmoeting belangrijk.

In overleg met de oppasdienst blijft mevrouw tijdens de kerkdienst daar. Ze maakt een kleurplaat, of doet iets anders waar ze zin in heeft. Iedereen in deze kleine gemeente is blij dat zij en haar man naar de kerk kunnen. Misschien is het iets om over na te denken als mogelijkheid in vergrijzende gemeentes.

| Filed under Blog | Tags: , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.