Ondernemer geworden!

Vandaag ben ik als predikant ondernemer geworden. Officieel, met een echt nummer van de Kamer van Koophandel: 64877043, bedrijfsnaam: Janneke Nijboer.

afwashulp
Ik denk dat het verlangen om ondernemer te worden teruggaat naar de tijd dat ik afwashulp was. Als puber werkte ik een aantal jaren om mijn Zilvervlootrekening te spekken. De werkdagen werden ’s nachts afgesloten met alle gastheren en –vrouwen, koks, de afwashulp en soms een paar gasten, aan de stamtafel waar mijn baas zijn wijsheden deelde en in gesprek ging.

inspiratie
Dat ik theologie ging studeren was nog tot daaraan toe, maar dat ik predikant werd, vond hij eigenlijk maar niets. Iets ondernemen zou toch veel meer bij mij passen. Hij wilde me een keer daarvan laten proeven en nam me een avond mee naar de grote wereld van de Amsterdamse horeca in een aantal bijzondere verschijningsvormen. Later liet ik hem van het studentenleven proeven. Gefascineerd was ik door zijn bijzondere levensstijl en levensfilosofie. Er zat vrijheid in, naast heel hard werken en goed zaken doen.

ondernemend pionieren
Ik bleef trouw aan mijn roeping, studeerde af in de theologie en werd predikant in een veranderende kerk. Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik de kans om te pionieren en langzamerhand merk ik dat pionieren heel veel trekken heeft van ondernemerschap. De komende jaren zal ik naast mijn vaste dienstverband, waarin ik ondernemend pionier met Windkracht 3pt0 en MijnKerk.nl, als ZZP-er de kerk verkennen. Het voelt goed om ook op deze manier te pionieren, kome wat komt.

| Filed under Blog | Tags: , , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

2 thoughts on “Ondernemer geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.