…en de boom bloeit

Kruisweg

… en de boom bloeit , Kruisweg, Docete 2011
beelden: Anne van Buul,
teksten: Janneke Nijboer

In veertien beelden, waarin de traditionele staties te herkennen zijn, geeft Anne van Buul in sobere verstilde beelden vorm aan het lijden van Christus.
Bij de beelden maakte Janneke Nijboer vrije teksten waardoor de beelden extra diepgang krijgen.
Het boekje bevat tevens een ‘Kruisweglied’ met een nieuwe tekst die gezongen kan worden op de melodie van gezang 372.
Achterin het boekje worden tenslotte enkele gesprekssuggesties gegeven met behulp waarvan de elementen die in deze kruisweg aan de orde komen besproken (overdacht) kunnen worden.
Deze kruisweg leent zich zowel voor individueel als voor groepsgebruik.

Het boekje en bijpassende CD-rom is te bestellen via: kerkboek

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.