Dozen schuiven

plaid

Deze keer zijn het maar een paar verhuisdozen. Samen met mijn zus vul ik de dozen met familie
kiekjes en andere snuisterijen. In de gang zetten wij de stoel, een tafel en een kastje. Natuurlijk moet de oude plaid ook mee. Elke dag sliep hij er onder, als hij tussen de middag een dutje deed. Wij zijn de spullen aan het klaar zetten voor de laatste verhuizing. Na mijn moeder, is ook mijn vader toe aan een veilige plek in een groepswoning.

oude dozen
Als ik thuis kom, in mijn eigen huis ontwikkeld zich razendsnel een heftige buikgriep en houdt me in bed. Op de momenten dat ik wakker ben merk ik dat ik nog aan het verhuizen ben. Ik zie mijzelf onophoudelijk heen en weer lopen met dozen gevuld met herinneringen. Deze keer gaan ze vooral over mijn vader. De dozen en doosjes komen me niet onbekend voor, maar sommige had ik wel heel diep naar achteren geschoven en achter de knieschotten verstopt.

tijd voor onrust
Het is niet de eerste keer dat ik er mee bezig ben, met dit open- en dichtmaken en weer op een andere plek terug zetten. Vaker zijn de dozen aan de beurt geweest om bekeken te worden. Wat mij verrast is hoe helder duidelijk sommige herinneringen er ineens weer zijn. Ik had er lang niet naar gekeken. Gevoelens bij al deze momenten wisselen elkaar af. Het is druk in mijn hoofd, het is een heel geschuif op zolder. Gelukkig is er tijd voor deze onrust en helpt de griep mij te vertragen.

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.