De parabel van de gevluchte duif

I. Na een lange en vermoeiende vlucht, besloot duif NL 1739949 dat de tocht lang genoeg geduurd had en zette de landing in. Onder een auto vond hij verkoeling en beschutting.

II. Toen hij zich wat op zijn gemak voelde kroop hij onder de auto vandaan en ontdekte hij dat hij welkom was in een vreemd huis. Het was er gezellig en ruim. Hij wilde hier nooit meer weg.

III. De bewoner zag hem en pakte hem voorzichtig op. Ze bekeek de duif eens goed. Met het nummer op de ring zocht haar hele gezin naar de eigenaar en vonden hem.

IV. Ze maakten een knusse mand voor hem, in afwachting van de duivenmelker, die nog vijftien duiven kwijt was. Hij was heel blij toen hij hoorde dat deze jonge duif gevonden was en hij vertelde dat hij er voor zou zorgen dat al zijn duiven terug zouden komen, hoe ver hij er ook voor moest reizen.


Als mensen zo goed kunnen zorgen voor gevluchte vogels, hoeveel te meer zullen mensen zorgen voor hun soortgenoten op de vlucht.

| Filed under Blog | Tags: , ,

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.