Broos

Broos – Maddy Schwarz

Maakt mij het uit waar,
als ik maar even kan zitten.
Mijn lijf, mijn geest is moe.

Ik trek een deken over mij heen,
bekleed mij met mijn persoonlijke kapel.
Geluiden van buiten worden gedempt,
voor even verdwijnt de omgeving.

Ik vouw mijn handen,
prevel iets onverstaanbaars tot God.
In mijn eigen heilige ruimte
kom ik thuis.


Het kunstwerk dat je ziet is gemaakt door Maddy Schwarz. Tijdens de kunstroute in Noordwijk een aantal jaren geleden, had ik kennisgemaakt met haar werk en was direct onder de indruk. Zij maakt haar sculpturen van zijdevlies en bindmiddel. De kleur van dit werk is tot stand gekomen door roest. Werk van haar is te zien in de expositie SPOREN, die nog tot en met zondag 22 april in Noordwijk toegankelijk is.

Het beeld ‘Broos’ ging direct met mij in gesprek. Niet vreemd omdat de figuur lijkt te bidden en ik dat ook regelmatig doe. Ik mocht het werk van haar kopen en zal hier in huis nog vaak met de figuur in gesprek gaan.¬† Wie weet ontstaan er dan ook weer nieuwe woorden bij.

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoördinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

One thought on “Broos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.