Bermoogst

Bermoogst – de gedichten

Taal is voor mij als een speelplaats voor de ziel. Soms beginnen in mij vanzelf woorden op te borrelen, die uiteindelijk zinnen worden en bij elkaar iets als een gedicht vormen. Ik laat me meevoeren door de beelden die opkomen en vaak resoneert er iets vanuit de christelijke traditie.

Vrijheid
Gedichten schrijven geeft mij de meeste vrijheid om iets van mijn geloofswereld te verkennen en uit te drukken. Waar een preek voor iedereen verstaanbaar moet zijn, mag het gedicht aan de rand van wat te begrijpen is zich vormen. Die rand is als een berm naast een rijweg. In de berm bloeien de mooiste kruiden en wordt het droevigste afval van het leven aangetroffen. In de loop der jaren zijn in de berm van de tijd deze gedichten ontstaan, die nu voor wie het wil, gelezen kunnen worden.

Bestelinformatie
De bundel Bermoogst is januari 2016 verschenen bij de Theologische Uitgeverij Narratio.
Je kunt Bermoogst bestellen via het internet bij uitgeverij Narratio

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

One thought on “Bermoogst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.