Als het hart geraakt wordt, krijgt de ziel vleugels (plog 2)

 De hele week gonst het al in Noordwijk van de geruchten over de start van het Hart en Ziel Festival.

Via social media schenk ik elke dag aandacht aan wat gaat komen.

Een van de werkgroepleden van Windkracht 3pt0 zet de spullen voor een dag later klaar en maakt een foto, zodat ook degenen die de algehele coƶrdinatie over dit start event ziet wat er klaar staat.

Dan is het eindelijk vrijdag en maak ik me op voor deze bijzondere Valentijnsdag, in het besef dat alleen de liefde je mooi maakt.


 Ik blader nog even door mijn heiligenboeken op zoek naar het ware verhaal van Valentijn van Treni. Al snel rolt mijn openluchtpreek uit mijn pen.

Na het vrijdagmiddag gebed komt de voorzitter van de moskee bloemen brengen, vanwege de samenwerking met de Stichting Marhaba Welkom Noordwijk, bij het organiseren van het geboortefeest van de profeet Mohammed.

Dan eindelijk naar de vuurtoren. De wind en de regen zorgen er voor dat wij moeten uitwijken naar het Vuurtorenplein waar wij een beetje droog onze spullen kunnen neerzetten, onder de afdakjes van de verschillende galeries.

Beeldend kunstenaar Hans Berkhout

Kunstenaar Hans Berkhout is de enige kunstenaar die aan het werk is. Hij is vreselijk aardig voor ons en schenkt ons warmte, onderdak en koffie!

Blij met het hart op de goede plaats werken wij hard verder om de gasten te kunnen ontvangen.  Bright onze band arriveert en mag in de galerie optreden.
Omdat het blijft stromen van de regen en de wind zelfs onze beachflag aan flarden waait, vragen wij ons af of er wel mensen zullen komen.

Maar ze komen en ze komen…Oud en jong, met lachende gezichten, omdat er iets gaat gebeuren.
Ik neem ze mee naar buiten om daar te kunnen vertellen over het hart en ziel festival.

Over de hoop van onze werkgroep om mensen met elkaar te verbinden door wat ze laten zien aan elkaar van hun hart raakt.

Als het hart geraakt wordt, krijgt de ziel vleugels. Samen met burgemeester Lokker puzzelen wij het logo bij elkaar en ontstaat er verbinding ook al zijn er verschillen tussen mensen.

Ondanks de regen gaan wij met een groep van zo’n tachtig mensen naar de vuurtoren en laten de hem van kleur verschieten.

| Filed under Blog

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt en ga ik op ontdekkingstocht waar de Geest mij brengt. Dit doe ik in mijn werk als predikant in Bennebroek, als leerjaarcoƶrdinator van de missionaire specialisatie 'Kerk naar buiten' voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en op andere momenten onderweg in het leven. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.