In de kreukels


Ik verbeeld me,
dat ik Jou zien kan.
Ik stel Je me voor als het mooiste.
het lichtste, het zoetste.
Ik stel Je me voor als het beste,
het meest ware en echte.
Ja, als het meest zuivere
in oordeel en recht…
Alles en nog veel meer
en nog zie ik Je niet, ga je mijn
verbeelding te boven.

Ik houd Je voor mijn Nabije,
de Innigste, de Liefste.
En Jij?
Wie ben ik voor Jou?

Wil mij koesteren als de appel
van Jouw oog, mij laten verdwijnen
in de schaduw van Jouw vleugels.
Want als zij mij zien, ze zullen mij opjagen,
mij als een prooi achtervolgen.
Ze zullen mij insluiten, geen kant
zal ik op kunnen gaan.

Jij weet er van, de oorsprong
van mijn zwartgallig klagen.
Luister, naar mij,
ik lig in de kreukels.
Maak mij wakker uit deze nacht,
zodat ik Je eindelijk zien zal
in het koele ochtendlicht.

(Antwoordpsalm bij Psalm 17 in de vertaling van Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde)

About Janneke Nijboer

Met hart en ziel zoek ik waar de wind vandaan komt, als pioniersdominee voor @Windkracht3pt0 in Noordwijk. Sinds 2016 ben ik ingeschreven als reli-ondernemer bij de Kamer van Koophandel 64877043 voor preken, lezingen, coaching, supervisie en andere diensten met betrekking tot inspiratie, kerk, social media en begeleiding. Bermoogst is een verzameling van gedachten en gedichten die in de loop van de tijd ontstaan. De berm is de plek waar allerlei prachtigs te ontdekken valt, toevallige natuur tussen asfalt en beton. Het is de plek waar afval van ons haastig bestaan te vinden is. De berm is zoiets als de kantlijn van het leven, of een korte pauze tussen twee afspraken in. Een wachtruimte waarin er tijd is voor reflectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *